Kruiden
In de praktijk wordt veel gewerkt met kruiden. Olie's en zalfjes worden gemaakt met kruiden uit eigen tuin. Hieronder een beschrijving van de kruiden waar veel mee wordt gewerkt en de werking ervan.

Sint-Janskruid
Het Sint-Janskruid (Hypericum perforatum) is een plant uit de hertshooifamilie (Hypericaceae). De vaste plant komt van nature oorspronkelijk voor in Europa, maar is van daaruit verder verspreid. Het kruid bloeit rond het Sint-Jansfeest op 24 juni, de tijd dat de zon op zijn hoogst staat, met gele bloemen die dan ook worden geoogst.
 
De soort is al lang in gebruik als geneeskrachtig kruid en is als plantaardig antidepressivum verkrijgbaar. In mijn praktijk gebruik ik Sint-Janskruid bij de behandeling van artrose om de pijnlijke gewrichten soepel te houden.
Heermoes
Heermoes (Equisetum arvense) is een plant uit de paardenstaartenfamilie (Equisetaceae). De plant wordt ook wel 'roobol', 'akkerpaardenstaart' of 'unjer' genoemd.
 
Het kruid wordt gebruikt tegen rugpijn. Baden met Heermoes is heel heilzaam voor de huid.


Goudsbloem
De goudsbloem (tuingoudsbloem, Calendula officinalis) is een plant, die behoort tot de composietenfamilie (Compositae of Asteraceae). De plant is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Europa. Het is een eenjarige plant met meestal oranje, maar soms ook gele bloemen.
 
De goudsbloem wordt gebruikt voor problemen met spatdaderen, deze kunnen door intensief behandelingen met goudsbloem goed geheeld worden. De goudsbloem wordt ook gebruikt voor de bahandeling van voetschimmels, nagelschimmels, drogehuid, wondjes en acne.


Adres
Bosstraat 16
6231 AM Rothem (Meerssen)
043-3650589


Openingstijden
ma-vr van 09:00 tot 13:00 (praktijk in Rothem)
ma-vr van 14:30 tot 18:00 (aan huis)
andere tijden in overleg
zaterdag en zondag gesloten


links op deze site
behandelingen
kruiden
prijslijst
info-aanvraag
online-reserveren
contact